Werkwijze

 

Mijn manier van werken kenmerkt zich door een open, niet veroordelende luisterhouding. Ik wil jouw levensverhaal horen, je ondersteunen en helpen met het ordenen van jouw leven. Een bewustwordingsproces waarbij je in je kracht komt te staan. Op zoek naar je zelf in verbinding met jezelf en de ander. Ik zoek naar een werkvorm die bij jou past.

De contextuele benadering heeft een grote impact op mij gehad. Ik kreeg woorden aangereikt voor de ervaringen in mijn leven. En hoe helend het was om daar door middel van taal een (andere) betekenis aan te kunnen geven.

Ieder mens wordt geboren binnen een familie. Deze familie laat ons kennis maken met het leven en hoe we ons dienen te verhouden ten opzichte van anderen. Binnen de contextuele benadering kijken we naar verbanden die er bestaan binnen de generaties, ook als je niet opgroeit in je familie.

 

Je herkent mogelijk dat we liever dingen soms niet bespreken dan wel, want we zijn bang te dealen met de pijn van de ander in plaats van de ander daar zelf verantwoordelijkheid voor te laten zijn. Hoe waar.. En vaak diep in ons hart willen we dat niet. Er is bij veel mensen een verlangen om datgene op te pakken wat van hen is en aan de ander te laten wat bij de ander hoort.

Soms is het ingewikkeld om in woorden te geven aan wat je van binnen ervaart en beleeft.  Ik maak gebruik van o.a. Therapie in Beeld. 
Dat is een methode die de innerlijk beleefde werkelijkheid visueel en daarmee meer bewust maakt. Door met poppetjes en ander materiaal te werken worden de relaties zichtbaar en toegankelijk als bron voor groei en ontwikkeling.

Brainspotting is één van de nieuwste manieren om trauma’s te behandelen. Brainspotting maakt gebruik van de nieuwste wetenschappelijke inzichten over hoe ons brein werkt, trauma’s verwerkt en omgaat met stress en spanning. Bij therapie wordt er vaak veel gepraat, wat in verscheidene situaties absoluut kan helpen. Echter sommige trauma’s liggen vaak zo diep opgeslagen dat je daar met woorden niet bij kunt komen. Bij brainspotting lukt dit wel.

Wat er wordt besproken blijft vertrouwelijk en zal met uiterste zorgvuldigheid worden behandeld.