lang5JPG

Voor wie

De praktijk is geschikt voor individuele en relatie therapie. Vragen die zich voor doen in het leven en soms heel ingewikkeld zijn. 


Thema’s waarmee je bij mij terecht kan zijn o.a.:

 ·       Verlies en rouw

Een periode van rouw is voor veel mensen een heftige en moeilijke tijd in hun leven. Verlies geeft veel emoties. Ook lichamelijk kost rouwen veel energie.

Er wordt vaak gesproken over de term verwerking (rouwverwerking en verliesverwerking). Het suggereert dat alle verlies te verwerken is. Net alsof je het na “verwerking” achter je kunt laten. Rouwen is verlies anders leren vasthouden en verweven in je leven.

 ·       Identiteit

Elke levensfase biedt bepaalde uitdagingen waarin we onze identiteit moeten bepalen. Wat vind ik belangrijk in het leven? Wil ik wel blijven voldoen aan de verwachting van de mensen om me heen?  Ik vind grenzen aangeven moeilijk.  Wat heb ik nodig om me tevredener te voelen? Ik wil iets anders, maar wat? Waar wil ik voor staan?

 ·       Stress-, oververmoeidheids- of burn-out-klachten
Wat is jouw verhaal en wat is de reden waarom je bent opgebrand en hoe is dat in jouw geval te voorkomen.

 ·       Sombere gevoelens of depressie

Somberheid, verdriet of depressieve gevoelens horen bij het leven. Het zijn normale reacties op nare gebeurtenissen. Het voelt soms heel zwaar, maar is meestal tijdelijk. Als het leven pijn doet helpt het om erover te praten. 

 ·       Angst, weinig zelfvertrouwen  

Angst of weinig zelfvertrouwen belemmert je om al die dingen te doen, waarvan je wéét dat je ze moet doen, maar die je niet durft te doen, omdat… Ja, omdat wat eigenlijk? Waarom durf je niet? Waar ben je bang voor? En hoe reëel is die angst eigenlijk?

 ·       Kinderloosheid wanneer een kinderwens niet vervuld kan worden, en er een onvervuld verlangen is, is er sprake zijn van een gecompliceerde rouw.  Wanneer je ongewenst kinderloos blijft, moet je afscheid nemen van een verwachting.

 ·  Afstand & Adoptie

 Afstandsproblematiek, verlies van identiteit, loyaliteit, roots,  nazorg, afstammingsvragen.  Veranderingen in je basisvertrouwen is een ontwikkelingsproces. Het vraagt tijd en inspanning.

 ·       Gezins- en opvoedingsvragen

 ·  Voor stellen die willen investeren in hun relatie.

Loopt het niet zo lekker en bent u de verbinding met uw partner kwijt of zijn verhoudingen verandert of verstoord. Vaak wachten stellen te lang en worden patronen tussen hen destructief.  Zonder dat u het wilt, raakt u elkaar toch kwijt met alle pijn en frustratie die daarbij komt.Voel je welkom in mijn praktijk.Zelf ken ik ook mijn grenzen, ik ben geen arts of psychiater. Bij acute (psychiatrische) problemen kan ik je op weg helpen naar passende hulp.